Chokladbollar

on

25-35 stycken
15 minuter

Ingredienser:

150gram      Mjölkfritt margarin
1,5 dl              Strösocker
4dl                   Havregryn, mortlade eller mixade
3msk              Kakao
1tsk                Vaniljsocker
4msk              Havredryck
2msk              Kokos

Garnering:

Kokos
Smält choklad (mjölkfri alt vegansk)
Strössel
Pärlsocker

  • Blanda ihop mjölkfritt margarin och strösocker.
  • Mortla eller mixa havregrynen. Häll sedan ner i margarin och blandningen.
  • Tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör ihop till en smet.
  • Rulla bollar av smeten och lägg på en tallrik.
  • Häll upp garneringen t.ex. kokos, pärlsocker eller strössel. Alternativt smält choklad i vattenbad och doppa bollarna. Rullar sedan i kokos m.m.
  • Låt stå en stund i kylskåp.

OBS! Var observant på chokladen så att den verkligen är mjölkfri och ev soja- och äggfri. Vissa kan även innehålla spår av.

Glutenfritt: Använd glutenfri havredryck samt ren havre. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *