Enkla tekakor

Supergoda tekakor som är fria från mjölk, ägg och soja. 

Ca 15 st
225 grader i ugn
8 minuter

Ingredienser:

100gram       Mjölkfritt margarin
5dl                    Havredryck
50gram          Färskjäst för matbröd
2msk               Ljus sirap
1tsk                 Salt
10-12dl         Vetemjöl special

  • Värm ugnen till 225 grader.
  • Smält margarinet i en kastrull. Häll sedan i mjölken och värm till fingervarmt.
  • Smula sönder jästen i en bunke och lös upp med lite av den fingervarma degvätskan. Rör om tills jästen är helt upplöst.
  • Tillsätt resten av degvätskan, sirap, salt och vetegroddar.
  • Häll i vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter. Degen ska bli smidig att arbeta med.
  • Låt degen jäsa i 15 minuter övertäckt med en handduk.
  • Dela degen i 15 delar och rulla delarna till bollar. Platta till dem med handflatan och placera på en bakplåtspappersklädd plåt.
  • Nagga med en gaffel och låt jäsa i 5-10 minuter övertäckta med en handduk.
  • Platta till dem med handflatan precis innan plåten sätts in i ugnen.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 8 minuter eller tills tekakorna har fått en gyllenbrun färg.

Servera genast eller frys dem när de har svalnat.

Om man vill går det utmärkt att endast ha 25gram färskjäst och då låta degen jäsa 30 minuter i bunke samt minst 10-15 minuter på plåten.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *