Hamburgerbröd

on

6st
255 grader i ugn
10 minuter (+jästid)

Ingredienser:

25 gram      Färskjäst för matbröd
25 gram      Mjölkfritt Margarin (OBS! Sojafritt om det behövs)
2,5dl             Havredryck
5,5dl             Vetemjöl

½ tsk             Salt

Havredryck att pensla med samt ev. sesamfrön.

  • Smula jästen i en bunke.
  • Smält det mjölkfria margarinet i en kastrull och tillsätt sedan 2,5dl havredryck och värm till fingervarmt.
  • Häll den fingervarma vätskan över jästen och rör om tills den har löst upp sig.
  • Tillsätt nästan allt mjöl och saltet. Knåda degen smidig på ett mjölat bakbord.
  • Jäs degen i en övertäckt bunke i 40 minuter.
  • Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Kåda degen lite lätt och rulla sedan till bollar.
  • Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Jäs bollarna i 30 minuter övertäckta med en bakduk.
  • Värm ugnen till 225 grader.
  • Platta till de färdigjästa bröden en aning och pensla med havredryck. Strö på semsamfrön om så önskas. 
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

TIPS! Hamburgerbröden går utmärkt att frysa.  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *