Havrescones

on

En variant på klassiska scones. 

6st
225 grader i ugn
10-12 minuter

Ingredienser:

2tsk                     Bakpulver
4,5-5dl               Vetemjöl
2dl                        Havregryn
0,5tsk                 Salt
2,5dl                    Havredryck
0,5dl                    Rapsolja
No Egg-ersättning motsvarande 1 ägg

  • Värm ugnen till 225 grader.
  • Blanda torra ingredienser i en bunke.
  • Blanda No Egg ersättningen enligt instruktionerna på förpackningen.
  • Rör ner No Egg-ersättningen, havredryck och rapsolja i en bunke.
  • Tillsätt de torra ingredienserna till vätskan och rör ihop till en deg.
  • Forma 6st bollar med mjöliga händer. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till en aning.
  • Pudra med lite vetemjöl och grädda i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *