Kanelbullekladdkaka

on

Smakar som en dröm. Helt vegansk och sojafri!

1st
200 grader i ugn
25 minuter
Springform 22cm i diameter

Ingredienser:

100gram      Mjölk- och sojafritt margarin
2dl                   Strösocker
1tsk                Vaniljsocker
1msk              Kanel, malen
0,5krm          Salt
2dl                   Vetemjöl
1dl                   Aquafaba (Kikärtsspad)
Pärlsocker till garnering.

Mjölk- och sojafritt margarin och mjölkfritt ströbröd till formen.

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Smält det mjölk- och sojafria margarinet i en kastrull och låt svala en stund.
  • Smöra och bröa springformen.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Tillsätt aquafaban till det smälta margarinet och rör sedan ner blandningen i de torra ingredienserna.
  • Häll smeten i springformen och strö pärlsocker över. Grädda sedan i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Testa och se om kakan är färdig med en sticka. Skulle stickan vara mycket kladdig låt kakan stå inne i ugnen en stund till.
  • Låt svala en stund och servera tillsammans med havreglass eller vaniljsås baserad på havre.

4 kommentarer Lägg till

  1. Charlotte skriver:

    Vad kan jag använda istället för kikärtspad. Då soaallergiskt barn ej ska äta detta mvh
    Charlotte

    1. admin skriver:

      Förlåt för sent svar! Originalreceptet som jag gjort om innehåller 3 ägg istället för kikärtsspad. Testa gärna och berätta hur det blev 🙂

  2. Caroline Lundgren skriver:

    Inget bakpulver? Kör utan nu och hoppas men känner mig skeptisk 😉

    1. admin skriver:

      Stämmer inget bakpulver i! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *