Linsplättar

Perfekta till mellanmål!

Cirka 40-50st plättar
45 minuter

Ingredienser:

4dl                 Vetemjöl
3msk            Majsstärkelse
7,5dl             Havredryck
170g             Röda eller gröna linser, kokta
3msk            Rapsolja
1krm             Salt

Mjölk- och sojafritt flytande margarin till stekning.

  • Blanda vetemjöl och majsstärkelse i en bunke. Tillsätt hälften av havredrycken och vispa till en smet. Rör sedan ner resten av havredrycken och vispa.
  • Häll av linserna i ett durkslag och spola av dem noggrant. Häll sedan ner linserna i smeten och tillsätt rapsolja och salt.
  • Låt smeten stå och svälla i 15 minuter.
  • Stek sedan plättarna i flytande mjölk- och sojafritt margarin på medelhög värme.

Går utmärkt att frysa!

OBS! för linser för de som är allergiska mot sojasläktingar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *