Majsbröd

on

Gott bröd med polenta. 

1st
225 grader och 175 grader i ugn

50 minuter

Ingredienser:

7dl                Vetemjöl
1dl                Polenta
2tsk             Torrjäst
1tsk              Salt
3dl                Vatten
1msk           Olivolja
0,5dl            Mandel- eller havredryck

 

  • Blanda vetemjöl, torrjäst och salt i en bunke.
  • Värm vattnet till 40 grader och tillsätt detta i bunken och häll i olivolja.
  • Knåda degen på ett mjölat bakbord tills degen är smidig.
  • Jäs degen i 1 timme i en övertäckt bunke.
  • Knådadegen ett par gånger i polenta mjöl och forma sedan till ett runt bröd. Jäs brödet på en bakplåtspappersklädd plåt övertäckt av en bakduk i cirka 30-40 minuter.
  • Värm ugnen till 225 grader.
  • Pensla det färdigjästa brödet med mandel- eller havredryck.
  • Skåra brödet med en kniv om det så önskas.
  • Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
  • Sänk värmen till 175 grader och grädda i 35 minuter.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *