Våfflor

on

Idag, 25/3 är det våffeldagen och självklart ska man ha våfflor då. Här är två recept på goda våfflor. Båda är mjölk-, ägg- och sojafria, men det längst ner är även glutenfritt. 

Ca 10st mjölk,- ägg- och sojafria.

Ingredienser:

2,5 dl            Vatten
2 dl                Kokosdryck
0,5 tsk          Salt
3,5 dl            Vetemjöl
2 tsk              Bakpulver
1,5 dl            Smält mjölkfritt margarin

Ca 10st gluten-, mjölk-, ägg- och sojafria. 

Ingredienser:

2,5 dl            Vatten
3 dl                Kokosdryck
0,5 tsk          Salt
3,5 dl            Gluten- och mjölkfri mjölmix
2 tsk              Bakpulver
1,5 dl            Smält mjölkfritt margarin

 

  • Smält margarin i en kastrull.
  • Kolsyra vattnet eller använt naturellt kolsyrat vatten,
  • Blanda alla ingredienser i en bunke.
  • Grädda i ett våffeljärn och servera sedan nygräddade våfflor med sylt, grädde eller glass.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *