Vegansk kladdkaka

Underbar kladdkaka som går utmärkt att frysa!

 

175 grader i ugn
20 minuter
Springform

Ingredienser:

150gram      Mjölk- och sojafritt margarin
3,5dl               Strösocker
3dl                   Vetemjöl
1dl                   Kakao
2msk              Ljus sirap
1,25 dl           Havredryck 

Mjölk- och sojafritt margarin och ströbröd till formen

  • Värm ugnen till 175 grader och smöra och bröa formen.
  • Smält det mjölk- och sojafria margarinet i en kastrull.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke under tiden.
  • Häll i sirap och havredryck i kastrullen med det smälta margarinet och rör sedan ner de torra ingredienserna.
  • Låt allt smälta ihop och häll smeten i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Kan ev. behöva någon extra minut beroende på ugn.
  • Kladdkakan ska vara lite dallrig när den tas ut från ugnen, men stelar när den har svalnat en stund.

Går utmärkt att frysa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *